وضعیت اقتصادی در کره

 

 

 

 

 

 

 

 

اقتصاد کره جنوبی

 

کره جنوبی سیزدهمین اقتصاد دنیا و عضو گروه ۲۰ و همچنین سیزدهمین کشور در تولید ناخالص می‌باشد. کره جنوبی دارای یک اقتصاد قدرتمند با درآمد بالا و منظم با یک بازار توسعه یافته می‌باشد که بواسطه این مشخصات اقتصاد این کشور به ببر آسیا معروف است. اقتصاد این کشور از اوایل سال ۱۹۶۰ تا اواخر سال ۱۹۹۰، سریع‌ترین رشد را در بین اقتصاد کشورهای دنیا داشته است و تا سال ۲۰۰۰ نیز جزو سریع‌ترین اقتصادها بوده و همچنان هست. بسیاری سرعت فوق‌العاده رشد اقتصاد این کشور را به نام معجزه رود هان در کره جنوبی نسبت می‌دهند.

امروزه اقتصاد موفق کره جنوبی الگویی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. کره جنوبی اکنون دارای اقتصاد توسعه ‌یافته چندین هزار میلیارد دلاری است و یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)  می‌باشد و توسط بانک جهانی جزو اقتصادهای دارای درآمد زیاد، و از دیدگاه صندوق بین‌المللی پول و سیا به‌عنوان یکی از اقتصادهای پیشرفته طبقه‌بندی شده است. همچنین سئول، پایتخت این کشور، یکی از ده شهر برجسته اقتصادی و مالی جهان است. کره جنوبی علی‌رغم کمبود منابع طبیعی و دارا بودن کمترین مساحت در میان کشورهای گروه ۲۰، یکی از اقتصادهای نیرومند دنیا تلقی می‌شود. اقتصاد کره جنوبی، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و سیزدهمین در دنیاست. همانند آلمان غربی و ژاپن، صنعتی‌سازی سریع از دهه ۱۹۶۰، کره جنوبی را به یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده در جهان تبدیل کرد. این کشور، هفتمین شریک بزرگ تجاری آمریکاست. کره جنوبی دومین میزان ذخایر را در میان کشورهای توسعه‌یافته داراست و همچنین ششمین ذخایر ارزهای خارجی را در جهان داراست. با وجود دارا بودن وضعیت توسعه ‌یافته، کره جنوبی حرکت خود را به سوی رشد اقتصادی سریع، همراه با بیشترین میزان تولید ناخالص ملی، صادرات و تولیدات صنعتی در جهان توسعه‌یافته ادامه می‌دهد. در اکتبر سال ۲۰۰۸، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که اقتصاد کره جنوبی در سال ۲۰۰۹ از کانادا و در سال ۲۰۱۱ از اسپانیا پیشی خواهد گرفت و سرانه تولید ناخالص این کشور در سال ۲۰۰۹ از نیوزلند، در سال ۲۰۱۲ از ایتالیا و در سال ۲۰۱۳ از اسپانیا بیشتر خواهد شد.

در سال ۱۹۹۶ کره جنوبی عضو «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» (پیمانی برای رشد اقتصادی بیشتر) شد. کره جنوبی همانند بسیاری دیگر از همسایه‌های آسیایی خود، متحمل بحران اقتصادی سال ۱۹۹۷ آسیا شد؛ اما این کشور قادر گشت که دوباره برخیزد و پس از یک ترمیم سریع به رشد خود به سوی تبدیل شدن به یکی از قدرت‌های عمده اقتصادی جهان ادامه دهد. کره جنوبی به‌واسطه شرکت‌های چندملیتی با فناوری پیشرفته، مانند سامسونگ و هیوندای-کیا و ال‌جی، هفتمین صادرکننده بزرگ جهان است.

 

نرخ تورم در کره

 

میانگین نرخ تورم در کره جنوبی 7.55 درصد از سال 1966 تا 2016 می باشد. بالاترین میزان تورم در اکتبر سال 1980 بوده با  32.50 در صد و رکورد پایین ترین درصد در فوریه ی 1990 بوده با 0.20درصد. نرخ تورم در کره توسط سازمان امار کره گزارش شده است.

نرخ تورم کره جنوبی در اکتبر 2016در مقایسه با سال گذشته 1.3 در صد افزایش پیدا کرد. پیرو 1.2 درصد رشد در سپتامبر و 1.2 درصد رشد بالاتر از حد انتظار بازار. این درصد بالاترین نرخ تورم از فوریه ی سال جاری بود. هزینه ی آموزش و پرورش افزایش یافت در حالی که قیمت خانه و حمل و نقل به مقدار خیلی کمی کاهش پیدا کرد.

در جدول زیر آمار نرخ تورم 10سال گذشته را بینید.

نرخ بیکاری

میانگین نرخ بیکاری در کشور کره از سال 1999 تا 2016 ، 3.63 درصد می باشد. بالاترین درصد این نرخ مربوط به جون1999 می باشد با 7.10 درصد و پایین ترین آن 2.90 درصد درنوامبر 2013می باشد.  نرخ بیکاری توسط سازمان آمار کره اعلام شده است.

نرخ بیکاری در ماه سپتامبر 2016 ، 4 درصد گزارش شده بود در حالیکه در ماه  اکتبر به 3.7 درصد کاهش پیدا کرد که این موضوع پایین ترین میزان از ماه جولای 2016 بوده است.

در جدول زیر آمار نرخ بیکاری 10سال گذشته را بینید. 

 


شکیبا باشید...

  • عکسی شگفت انگیز از درختی کهنسال در کره جنوبی
    مدیر
    29 آبان
    13:23
    ادامه مطلب